Skip to content
Over ons

Candy Divine Foundation

Het boegbeeld van de stichting is het alter ego van Hendri van Dal, Drag Queen ‘Candy Divine’, waar de stichting ook naar is vernoemd.

De Candy Divine Foundation is er voor iedereen die door ziekte, handicap of andere beperking vaak geïsoleerd thuis zitten en moeilijk kunnen deelnemen aan onze samenleving. Ook zet de stichting zit in voor mensen op of onder bijstandsniveau.

 

Hoe het allemaal begon

In 2014 organiseerde Candy Divine een evenement in De Ster te Nieuwkuijk. Het doel was om geld in te zamelen voor de meervoudig gehandicapte Sem, om dolfijnentherapie te gaan volgen in Curaçao.

Door de vele positieve reacties over de actie, gaf het de organisator Hendri van Dal, een drive om dit soort evenementen vaker te gaan organiseren, wat ook gebeurde. Samen met zijn beste vriendin Lisetten Maartens van Rijn, die enorm geïnspireerd was door de actie van Sem, vormde hij een duo en organiseerde nog 2 andere evenementen in de regio. Het Nationaal Ouderenfonds en Resto Van Harte waren de uitverkorene om geld voor in te zamelen. Voor het Nationaal Ouderenfonds reisde het duo zelfs af naar Utrecht waar ze de ouderen een geweldige dag bezorgden, met uiteraard live muziek van de verschillende artiesten die waren benaderd om dit te kunnen bewerkstelligen.

De combinatie van de Drag Queen Candy Divine en de doelgroep die ze wilde steunen door middel van de benefietavonden bleek een succesformule te zijn. Dit ook mede dankzij de vele artiesten die de initiatiefnemers en doelgroepen van de stichting een warm hart toedragen en zich ook graag inzetten om de benefietavonden kleurrijk in te vullen met live muziek. Dit was het startschot om een stichting te gaan opzetten onder de naam ‘Candy Divine Foundation’.

Over ons

Doelgroep

De stichting richt zich voornamelijk op doelgroepen met een beperkte beurs zoals:

  • Eenzame en gehandicapte ouderen
  • Gehandicapte kinderen
  • Mensen met een inkomen op bijstandsniveau

Wij willen hiermee bereiken dat we in de toekomst bovengenoemde doelgroepen leuke uitjes kunnen aanbieden om ze uit de dagelijkse sleur te halen en ze een memorabele dag te bezorgen. Dit doen we hoofdzakelijk door donaties en het organiseren van benefietavonden met tal van artiesten waarbij ook een loterij met gesponsorde prijzen behoort om geld bij elkaar te krijgen voor de stichting. Dit geld kunnen we dan weer gebruiken om enkele wensen in vervulling te laten gaan van mensen die zich hebben aangemeld via de website.

Hiervoor willen we ook graag mensen aanzetten voor het aandragen van wensen die we in vervulling kunnen laten gaan die binnen onze doelgroep vallen. U kunt daarvoor een wens indienen voor Uzelf, maar ook voor een ander die het moeilijk heeft, om die te verrassen.

Dit kan bij voorkeur via de daarvoor speciaal opgezette pagina ‘doe een wens’ op deze website.